قوام وپایداری زندگی
به نام خدا
امیرالمؤمنین (ع) می فرماید : قوام و پایداری زندگی به برنامه ریزی درست و ملاک بهره گیری از زندگی، مدیریت درست است .(غررالحکم)
12توصیه برای مدیریت و برنامه ریزی در زندگی
۱. روزتان را طولانیتر کنید.
ممکن است برای کسانی که عاشق خوابیدن تا ظهر هستند، این توصیه برای مدیریت زمان و برنامه ریزی از همه سختتر باشد. همچنین احتمالا مهمترین آنها نیز هست.روز ما ساعات محدودی دارد، و هر چه بیشتر بخوابیم، ساعات کمتری داریم که صرف موفقیت بکنیم. از این رو منطقیترین راهحل این است که تا حد امکان روزمان را طولانی کنیم.
۲. آغاز روزتان را به ساعات اولیهی صبح نزدیک کنید
بسیاری از ما ترجیح میدهیم در روزهای آزاد دیر به بستر خواب برویم و تا آنجا که ممکن است دیر بلند شویم.در عمل، این یعنی تا آنجا که ممکن است زود به بستر خواب بروید و تا آنجا که ممکن است زود بیدار شوید.
۳. انزوای برنامهریزی شده
آیا تا به حال برایتان پیش آمدهاست که هنگام انجام یک وظیفهی مهم، تماسهای تلفنی، ایمیلها یا پیامهای رسانههای اجتماعی حواستان را پرت کند؟ اینگونه حواسپرتیها بینهایت آزاردهنده است، بلکه فرصت نوشتن بهترین مقاله، خلق بهترین اثر هنری، سخنرانی و غیره را از ما میگیرد.مطمئن شوید تمام دستگاههای الکترونیکی را خاموش کردهاید. اگر میدانید ممکن است هنگام کار کسی به شما احتیاج داشتهباشد، از قبل آن ها را از برنامهتان آگاه کنید. به آن ها بگویید که سرتان شلوغ خواهدبود و پس از اتمام کارتان با آنها تماس خواهیدگرفت. بینهایت مهم است که قبل از کار کردن روی هر چیزی، خودتان را از دنیای بیرون منزوی کنید، و برای همین باید برنامهریزی شده باشد.
۴. تنظیم تایمر
وقتی خودتان را از حواسپرتیهای بیرونی منزوی کردید، یک چارچوب زمانی برای خودتان تعیین کنید.
۵. برنامهریزی از قبل و تعیین هدف
یک تکنیک خیلی موثر دیگر برای مدیریت زمان و برنامه ریزی این است که از قبل برای هفتهتان برنامهریزی کنید و اهداف واقعگرایانه تعیین کنید. شما نباید اهداف دستنیافتنی تعیین کنید، اهدافی که سبب تردید شما نسبت به پیشرفت کلیتان میشود. از سوی دیگر این رویکردی شگفتانگیز است که به شما کمک میکند به جلو حرکت کنید و کمکتان خواهدکرد شاهد رشد و موفقیت خودتان باشید.
۶. اولویتبندی کنید
اولویتبندی نهتنها به شما کمک میکند اول مهمترین وظایف را انجام دهید، بلکه کمکتان میکند درک کنید در زندگی به کدام سو میروید. شما باید قادر باشید اولویتهایتان را درست مشخص کنید، اگر برنامهریزی کردهاید که خیلی موفق یا مشهور شوید، باید بتوانید این کار را بکنید. اگر مطمئن نباشید از زندگی چه میخواهید نمیتوانید موفق باشید.
۷. کیفیت مهمتر از کمیت است.
سعی نکنید همزمان تعداد زیادی از وظایف مختلف را انجام دهید. هدف این نیست که در همه چیز موفق باشید. هدف این است که حداقل در یک چیز موفق باشید.
۸. یک وایتبورد تهیه کنید.
یک وایتبورد و چند ماژیک برای نوشتن تمام اهدافتان، دیدگاهتان، تهیه کنید. اهداف فردا، این هفته، هفتهی آینده، امسال، سال آینده، و غیره را بنویسید. وایتبوردی که بتوانید همیشه به آن نگاه کنید، شما را نسبت به پیشرفتتان آگاه و حسابپذیر میکند.
۹. کمی قدم بزنید.
هنگام قدم زدن و تنفس هوای تازه، به افکار و ایدههای جدید اجازه میدهید به ذهنتان بیایند. هنگامی که قدم میزنید و به موضوعات مختلف میاندیشید، فشاری که در طول زمان کار در ذهنتان انباشته شدهاست، تخلیه میشود، و در عین حال به خلاقیتتان اجازهی گسترش میدهید.
۱۰. گوش کردن به کتابهای صوتی.
هنگامی که در حال پیادهروی، در اتوبوس یا باشگاه هستید یا کار دیگری میکنید که خیلی به تفکر نیاز ندارد، از آن زمان استفاده کنید! این توصیه شما را قادر میسازد کاراییتان را ۲ برابر یا حتی ۳ برابر کنید، و سبب جهشی بزرگ در بهرهوریتان میشود.
۱۱. نرمافزار خودکارسازی.
اگر نرمافزاری داشتهباشید که مراقب وظایف اصلی باشد، میتوانید از حداکثر توان خود استفاده کنید و روی چیزهای واقعا مهم تمرکز کنید!
۱۲. ذهنتان را برای موفقیت دوباره شرطیسازی کنید!