طرزتهیه شامی
طرز تهیه شامی کباب
شامی کباب یا کتلت گوشت یکی از خوشمزه ترین و پرطرفدارترین کباب های ایرانی است و به عنوان یکی از معروف ترین کباب های خانگی محسوب می شود. طریقه آماده سازی و سرخ کردن این کباب خوشمزه شباهت زیادی به کوکو سیب زمینی دارد.
با مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای ۴ نفر شامی کباب تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری شامی کباب تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید.
مواد لازم برای ۴ نفر
گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
سیب زمینی متوسط ۲ عدد
پیاز بزرگ ۱ عدد
آرد نخودچی ۲ قاشق غذاخوری
تخم مرغ ۱ عدد
گوجه فرنگی ۴ عدد
روغن مایه به اندازه کافی
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی
دستور پخت
ابتدا سیب زمینی ها را با رنده ریز رنده کنید و در یک کاسه مناسب بریزید. در ادامه پیاز را پوست بگیرید و با رنده ریز رنده کنید ، سپس به کاسه حاوی سیب زمینی اضافه کنید. گوشت چرخ کرده را در مرحله بعد به کاسه اضافه کنید.
مواد را مانند مایه کباب کوبیده کمی مخلوط کنید تا یکدست شوند سپس آرد نخودچی را به همراه مقداری نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه کنید و مجددا مواد را به مدت دو دقیقه ورز دهید تا کاملا یکدست و منسجم شوند.
اضافه کردن تخم مرغ به مایه شامی کباب اجباری نیست ، البته در صورتی که متوجه شدید مایه شامی کباب شما منسجم نیست و چسبندگی ندارد بهتر است یک تخم مرغ به آن اضافه کنید تا در زمان سرخ کردن ، کتلت ها از هم باز نشوند.
اگر برای درست کردن شامی کباب عجله ندارید یک نایلون روی درب کاسه بکشید و آن را به مدت یک تا دو ساعت در یخچال قرار دهید . البته اگر عجله دارید می توانید پس از آماده شدن مایه کتلت آن را بلافاصله سرخ کنید.
برای سرخ کردن کتلت ها یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن مایع داخل آن بریزید. پس از این که روغن داغ شد مقداری از مایه کتلت را با دست بردارید و مانند کوکو سیب زمینی شکل دهید سپس با انگشت وسط آن را سوراخ کنید و در تابه بیندازید.
پس از اینکه یک سمت کتلت ها سرخ شد آنها را برگردانید تا سمت دیگرشان نیز سرخ شود. پس از آماده شدن کتلت ها گوجه فرنگی ها را هم از وسط نصف کنید و در روغن سرخ کنید ، سپس غذا را به همراه برنج یا نان سرو کنید. نوش جان