طرز تهیه شیرینی
طرز طهیه قطاب
مواد لازم برای درست کردن قطاب
آرد :به مقداری لازم
شیر :1پیمانه
روغن جامد :1 پیمانه
بیکینگ پودر :1 قاشق چای خوری
مواد لازم برای درون قطاب :
پودر بادام : 51 گرم
پودر گردو :51 گرم
پودر شکر :211 گرم
هل :1 قاشق مرباخوری
روش درست کردن قطاب:
روغن را با همزن برقی خوب هم بزنید تا سبک شود.بعد شیر را به روغن پوک شده اضافه کنید و هم بزنید.بیکینگ پودر و آرد را با هم مخلوط کنید و یکی دو بار الک کنید ، بعد به همراه پودر هل کم کم به مخلوط شیر و روغن اضافه کنید و ورز دهید تا خمیر بدست آمده زیاد سفت نشود و به دست نچسبد .خمیر را داخل کیسه فریزر قرار دهید و به مدت یک ربع در دمای محیط قرار دهید و بعد ازآن ، 15 دقیقه در داخل فریزر بگذارید .در این فاصله همه مواد میانی قطاب را با هم مخلوط کنید .
بعد از استراحت خمیر آن را از داخل فریزر بیرون بیاورید و بر روی سینی صافی پهن کنید و با سر لیوان خمیر را قالب بزنید.
مقداری از مواد میانی را لای خمیر ها بریزید و 2 سر آن را به هم وصل کنید و خمیر را داخل روغن داغ و غوطه ور سرغ کنید. سپس قطاب ها را داخل مخلوط پودر پسته ،بادام و شکر بغلطانید.
نکات تکمیلی در موردپخت شیرینی قطاب
قطاب جزو کیک و شیرینی - شیرینی خشک می باشد.زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 40دقیقه و زمان پخت و انتظار آن در حدود 10دقیقه می باشد .توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب می باشد .
طرز تهیه شیرینی مارمالادی
مواد لازم برای درست کردن شیرینی مارمالادی
زرده تخم مرغ : 2 عدد
آرد :225 گرم یا یک و نیم پیمانه
کره نرم و خرد شده :185 گرم
شکر :165 گرم
پودر بادام :61 گرم یا نصف پیمانه
رنده پوست لیموترش :1 قاشق چایخوری
بیکینگ پودر :نصف قاشق چایخوری
وانیل :1/4 قاشق چایخوری
مارمالاد تمشک یا آلبالو :4 قاشق غذاخوری
طرز تهیه شیرینی مارمالادی :
فر را با حرارت 160 درجه سانتی گراد یا 325 درجه فارنهایت روشن کنید تا گرم شود. کره را با زرده تخم مرغ ، وانیل و شکر در حدی هم بزنید که با هم مخلوط شوند.بعد پودر بادام را به آنها اضافه کنید. آرد و بیکینگ پودر را با هم الک کنید و به بقیه مواد اضافه کنید تا مایه شیرینی خمیری شکل شود.از خمیر بدست آمده به اندازه یک قاشق چایخوری بردارید و در دستتان گردش کنید. سپس خمیر را با فاصله 5 سانتی متری از هم در سینی بچینید.
با نوک انگشت و یا دسته یک قاشق چوبی ، حفره کوچکی به پهنای یک و نیم سانتی متر و عمق یک سانتی متر روی هریک از شیرینی ها ایجاد کنید .مارمالاد را با رنده پوست لیمو ترش مخلوط کنید و با یک قاشق چایخوری داخل حفرهای شیرینی بریزید .سپس سینی شیرینی ها را داخل فر قرار دهید تا به مدت 20 تا 25 دقیقه شیرینی ها بپزند .
بعد بگذارید تا شیرینی ها خنک شوند و بعد از سینی جدا کنید و در ظرف در بسته به مدت 3 هفته نگهداری کنید.
نکات تکمیلی در مورد پخت شیرینی مارمالادی
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه و زمان پخت و انتظار آن در حدود 25دقیقه می باشد . مقدار مواد اولیه ارائه شده برای 4 نفر مناسب می باشد .
طرز تهیه راحت الحلقوم
“راحت الحلقوم” جزو ساده ترین طرز تهیه های انواع شیرین های خانگی است که با مقداری شکر و پودر نارگیل و مواد لازم ساده دیگر تکمیل می شود.
مواد اولیه برای درست کردن راحت الحلقوم :
شکر 250 گرم
جوهر لیمو 1/2 ق چ
پودر ژلاتین 1 ق غ
نشاسته گندم 1/2 پیمانه سرپر
آب سرد یک و نیم پیمانه
روغن مایع 1 ق غ
پودر نارگیل یا شکر دون درشت به میزان لازم
رنگ خوراکی و اسانس هم به میزان لازم
دستور تهیه راحت الحلقوم خوشمزه بدون فر
برای درست کردن راحت الحلقوم ابتدا باید نشاسته گندم را با آب کاملا مخلوط کنیم تا در هم حل شوند. بعد از حل شدن نشاسته شکر را به همراه پودر ژلاتین و جوهر لیمو به آن اضافه می کنیم و هم می زنیم تا مواد با هم مخلوط شوند.مواد مخلوط شده را داخل یک قابلمه تفلون روی حرارت گاز قرار میدهیم و مدام هم می زنیم.
سعی کنید از قابلمه بزرگ استفاده نکنید چون آب آن زود بخار میشود و بوی خامی نشاسته باقی میماند.اگر از اول حرارت بالا باشد مشکلی ندارد ولی اگر مواد رو به غلیظ شدن کرد باید حرارت را کم کنیم.تا کیفیت کار بهتر شود و بوی خامی نشاسته گرفته شود.قبل از غلیظ شدن مواد هم باید رنگ خوراکی و اسانس مورد دلخواهتان را اضافه کنید. وقتی هم که مواد غلیظ شدند باید به صورت پارویی و تند تند هم بزنیم .
هنگامی که غلظت کافی بدست آمد و مواد آماده شده از روی قاشق به صورت تکه تکه پایین ریخت می توانید روغن را اضافه کنید و کاملا هم بزنید تا به خورد مواد برود. وقتی روغن جذب شد مواد را از روی حرارت را بر می داریم و همچنان آن را هم می زنیم تا از حرارت بیفتتد.بعد از اینکه سرد شد توسط یک قیف آن را با فشار قطعه قطعه میکنیم و بعد در پودر نارگیل و یا پودر شکر میغلطانیم. دقت کنید که اگر از هر رنگ خوراکی که استفاده کردید باید اسانس همان میوه را هم تهیه کنید.
نکات تکمیلی در مورد راحت الحلقوم
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 10دقیقه و زمان پخت و انتظار آن در حدود 30دقیقه می باشد .مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 8 نفر مناسب می باشد .
منبع :نمناک